کد خبر: ۹۰۲۲۱۲
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۱۱ - ۰۶ دی ۱۴۰۴

هزینه هرکارمند بانک سینا، ماهانه ۱۴۰ میلیون تومان! | ابدالی ۹۰ درصد سود بانک را خرج پرسنل می‌کند

هزینه هرکارمند بانک سینا، ماهانه ۱۴۰ میلیون تومان! | ابدالی ۹۰ درصد سود بانک را خرج پرسنل می‌کند بانک سینا در یک‌سالگی مدیریت علی ابدالی، با نشانه‌هایی نگران‌کننده از افت کیفیت عملکرد مواجه شده است. از رشد چشمگیر مطالبات غیرجاری و تسهیلات به اشخاص وابسته گرفته تا هزینه‌های اداری سنگینی که بخش عمده سود بانک را می‌بلعد. بررسی مختصر عملکرد بهار ۱۴۰۴، تصویری هشداردهنده از مسیر پیش‌روی این بانک ترسیم می‌کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بانک سینا تحت مدیریت علی ابدالی که از اردیبهشت ۱۴۰۳ در این سمت مشغول به کار است، فراز و نشیب‌های قابل توجهی داشته است. طبق گزارش مختصری که به سال مالی ۱۴۰۳ بانک سینا اشاره شد، این بانک تحت مدیریت ابدالی با افزایش نگران کننده مطالبات مشکوک‌الوصول و تسهیلات به اشخاص وابسته مواجه بوده است. تسهیلاتی که برای بانک مطالبات غیرجاری بزرگی به جای گذاشته است و در نتیجه ۴ شرکت از ۵ شرکت بدهکاران کلان بانک سینا، اشخاص وابسته این بانک بوده‌اند.

 

 

 

در این گزارش به صورت مختصر به عملکرد بهار ۱۴۰۴ بانک سینا با مدیریت علی ابدالی می‌پردازیم. در صورت مالی بانک سینا در بهار ۱۴۰۴ با مدیریت ابدالی، موارد قابل توجه و نگران‌کننده زیادی ثبت شده که در این گزارش تنها به بخش کوچکی از آن اشاره می‌شود.

 

۹۰ درصد سود بانک سینا خرج کارکنان می‌شود!

یکی از نکات مهم و قابل توجه مدیریت علی ابدالی در بانک سینا، هزینه‌های اداری و عمومی بانک است. در بهار ۱۴۰۴ بانک سینا کمتر از ۲ هزار میلیارد تومان سود ناخالص ایجاد کرده که نزدیک به ۹۰ درصد از سود ناخالص بانک، یعنی حدود هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان صرف هزینه اداری و عمومی بانک شده است. هزینه‌ای که نسبت به سودآوری بانک‌های کشور، عددی سرسام‌آور است. البته باید گفت سود خالص بانک سینا، هزار و ۱۱ میلیارد تومان است. درواقع بانک سینا بیش از آنکه سود ایجاد کند، تنها هزینه اداری عمومی می‌کند.

هزینه هرکارمند بانک سینا، ماهانه ۱۴۰ میلیون تومان! | ابدالی ۹۰ درصد سود بانک را خرج پرسنل می‌کند

بانک سینا ۳ هزار و هفت نفر پرسنل دارد که هزینه کارکنان بانک هزار و ۲۶۸ میلیارد تومان گزارش شده است. یعنی هر کارمند بانک ماهیانه ۱۴۰ میلیون تومان هزینه برای بانک سینا دارد. این میزان هزینه توسط بانک سینا که سودآوری قابل توجهی نیز ندارد، باعث نگرانی فعالان بازار سرمایه و افکار عمومی شده است. در گزارش قبل اشاره شد که بانک سینا میانگین به هر پرسنل بیش از ۱ میلیارد و ۶۶۰ میلیون تومان تسهیلات داده است. باتوجه به هزینه‌های کارکنان و تسهیلاتی که بانک به آنها داده است، می‌توان گفت بانک سینا تاسیس شده تا به وابستگان و کارکنان خود خدمت کند. نیاز است علی ابدالی به عنوان مدیرعامل بانک سینا که زیرمجموعه بنیاد مستضعفان است، در این راستا شفاف‌سازی کند.

هزینه هرکارمند بانک سینا، ماهانه ۱۴۰ میلیون تومان! | ابدالی ۹۰ درصد سود بانک را خرج پرسنل می‌کند

افزایش خطرناک مطالبات غیرجاری بانک سینا

بانک سینا در بهار ۱۴۰۳ حدود هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان تسهیلات غیرجاری داشته است. تسهیلاتی که درکوتاه مدت انتظار محقق شدن نمی‌رود و جزو مطالبات معوق، مشکوک‌الوصول و سررسید گذشته است. این تسهیلات یک سال پس از ورود علی ابدالی به بانک سینا از هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان در بهار ۱۴۰۳ به ۴ هزار و ۴۷۲ میلیارد تومان در بهار ۱۴۰۴ رسیده است. افزایش نگران کننده ۱۳۴ درصدی در تسهیلات غیرجاری بانک سینا، که نقطه تاریکی برای کارنامه علی ابدالی محسوب می‌شود.

هزینه هرکارمند بانک سینا، ماهانه ۱۴۰ میلیون تومان! | ابدالی ۹۰ درصد سود بانک را خرج پرسنل می‌کند

علی ابدالی نه تنها مبلغ تسهیلات غیرجاری را در بانک سینا افزایش ۱۳۴ درصدی داده است، بلکه نسبت تسهیلات غیرجاری به کل تسهیلات (NPL) نیز تحت مدیریت ابدالی افزایش پیدا کرده است. این شاخص مهم بانکی بیانگر مدیریت اعتباری بانک است و هرچه این شاخص پایین‌تر باشد، نشانگر سلامت تسهیلاتی است که بانک به اشخاص می‌دهد.

شاخص مهم نسبت تسهیلات غیرجاری NPL در پایان سال ۱۴۰۲ که علی ابدالی به بانک سینا ورود نکرده بود، ۱.۹% بوده است. شاخصی خوب در صنعت بانکداری که نشان از مدیریت خوب بانک سینا است. اما از سال ۱۴۰۳ و با ورود علی ابدالی به بانک سینا، این نسبت با شتاب نگران‌کننده‌ای در حال افزایش است. نسبت تسهیلات غیرجاری از ۱.۹% در سال ۱۴۰۲ به ۲.۹% در سال ۱۴۰۳ و در بهار ۱۴۰۴ با مدیریت علی ابدالی به ۳.۹% رسیده است. افزایش نگران‌کننده‌ای که اگر چرایی این افزایش توسط نهاد‌های ناظر واکاوی نشود، می‌تواند وضعیت بانک سینا را به شدت تضعیف کند.

هزینه هرکارمند بانک سینا، ماهانه ۱۴۰ میلیون تومان! | ابدالی ۹۰ درصد سود بانک را خرج پرسنل می‌کنداستمرار این وضعیت در عملکرد بانک سینا، آینده‌ای نه چندان روشن را برای بانک سینا نمایان می‌سازد. اگر هرچه زودتر سهامداران و نهاد‌های ذی‌ربط فکری به حال بانک سینا و مدیریت علی ابدالی نکنند، دور نیست روزی که سودآوری این بانک نیز دچار آسیب‌های جدی، به خصوص به دلیل هزینه‌های بالای بانک شود.

نظرات بینندگان